Startsida

Förstasidan

Senaste nytt i Grönköping med omnejd!

NOTISER UR MAJNUMRET AV GV

ATT KALLA
den statsmannamässiga Decemberöverenskommelsen för DÖ är osmaklig borgerlig propaganda, sade hr stadsrådet Joel Eriksson (S) i sitt bejublade tal vid demonstrationen å 1:a maj.
-Om man nödvändigtvis vill förkorta det långa ordet, är det bättre att säga DÖV, eftersom överenskommelsen innebär, att vi (S) inte behöver lyssna på oppositionen, tillfogade hr E. (S).

EN IMPORTFIRMA
i Grönköping har blivit stämd för varumärkesintrång av en s.k. spr-tjätte. Det rör sig om Aktiebolaget Solidarisk Utrikeshandel som i sina annonser använder förkortningen AB Sol. Ut. Även Aktiebolaget Solveig Utterström lär - som det heter – ”ligga risigt till”.

EN ADE A
efterfrågade en kajakpaddlande stockholmsturist nyligen på Turistbyrån. Det framgick så småningom, att det var en ”öde ö” som avsågs, lämplig för tältande och annat vildmarksliv.

LÄSPEAKADEMIENS
ordbok definierar ”laglöshet” såsom det bristtillstånd som råder, när det t.ex. till sill saknas den lag vilken behövs för att uppnå önskade smaksensationer.

FRKN CAROLA
Jigebrings uppmaning till alla fejsboksvänner att verkligen s.m.s. gilla varandra har nu gillats av nästan 89 personer, vilket torde innebära nytt veckorekord i den aktuella gillandekategorin.

I MOTSATS TILL
vad man beslutat i Svenska Finland kommer hr kyrkoherden Hilarius Boklund att rekommendera kyrkorådet att föra in vissa populära sommarvisor i psalmboken. Det gäller inte bara ”Idas sommarvisa” utan även ”Kors, vad det vimlar av segel idag”, ”Tjo, vad det var livat vid funten” och ”Nattvardspolkan går”.  Pastorsadjunkt Amadeus Aftongård kommer liksom tidigare att hungerstrejka som protest.

SOM ETT LED
i den ågående restaureringen av Läspekyrkan har den av väder och vind illa åtgångna kyrktuppen lämnats in för omförgyllning, så att han i fortsättningen skall slippa stå där i bara mässingen.


Redaktion

Prenumerera
helår, halvår, gåva...

Lösnummer
Återförsäljare



Om Grönköping och dess invånare.

Grönköpings historia
Vilka bor i Grönköping?
Förkortningar som används i spalterna
Beställ boken Vem är vem i Grönköping?

Transpiranto –Grönköpings världsspråk
Om transpiranto
Transpirantoregister
Transpirantoteket
Beställ transpirantoskiva

Annonser
annonsera i Grönköpings Veckoblad!

Dela med dig av Dina bildskatter!
GV tar gärna emot gamla fotografier som kan komplettera vårt bildarkiv. Ange om Du vill ha tillbaka bilderna efter inscanning
ulf@lindco.se

Pressklipp och texter
GV tar gärna emot pressklipp för spalten Pressgrannar. Även textbidrag är välkomna, dock utan löfte om publicering.
ulf@lindco.se

GDPR
Skydd för personuppgifter

Länkar

Här hittar Du GV:s länksamling

gronkoping.nu

GrönköpingsVeckoblad. Mer kontaktinformation.