gronkoping.nu

Förstasidan

Senaste nytt i Grönköping med omnejd!

Pressmeddelanden
Grönköpings Veckoblad nr 2 2017

Grönköpingsdemokraterna (GD), under ledning av hr Wotan von Peiland, har hittills inte släppts in i politikens finrum i kommunfullmäktige. Nu signalerar dock moderatledaren Justus Brylén (M) en ny politik och gör klart, att man åtminstone måste hälsa på Wotan, och kanske t.o.m. samtala om väder & vind. Några förhandlingar är det dock inte tal om!

- Jag känner ju sedan länge Wotans farfader, förre majoren A. von Peiland, och det är en hedersman med de sunda konservativa åsikter som vi brukade ha före den Reinfeldtska epoken, tillägger hr Brylén som en förklaring till kursändringen.

Det spökar inte endast på Drottningholm utan även i borgmästarresidenset i Grönköping. Sannolikt är det f. borgmästaren Flensburg som inte fått evig ro utan i stället harmas över ett gammalt skattemål. Fru borgmästarinnan Tekla Sjökvist. f. Sparfhöök, kan inte sova för rassel & stönanden från en vålnad som alls inte synes vara vänlig. Anticimex har inkallats.

Fejkade nyheter!
Fejkade nyheter har spritts på nätet. Bl.a. påstods det att borgmästaren har ett amoröst förhållande med konditorinnehaverskan Engla Sjödin, och att stadsrådet Eriksson (S) har sålt hela kommunen till ryssarna. Det är ynglingen Emil Ruda som ligger bakom, och han har tjänat annonspengar på sin sajt från mindre nogräknade företag som änkefru Pilzéns Öl & Mat och Leffes Vulk & Grill.

- Det är ju bara en kul grej, säger ynglingen, och försvarsadvokaten Beaumaré anser som vanligt, att hans klient är helt oskyldig.

Vem skall nämnas och tackas i ett teaterprogram? Det är tvistefrågan mellan teaterdirektör Browall och kyrkoherde Boklund med anledning av uppsättningen av Jesus Christ Superstar på Godtemplarhuset. Kyrkoherden anser, att evangelisterna Matteus, Markus, Lukas och Johannes borde få s.k. credd, men hr Browall menar att kyrkoherden bara är sur för att han själv inte nämns i programmet som biblisk konsult.

Lysande bokslut!
Lysande bokslut presenteras från flera Grönköpingsföretag. Allra bäst går Sparbanken, eftersom kunderna hela tiden tar nya bolån. Att de inte är sparsamma beror inte minst på att tidningen ”Lyckoslanten” har gjorts om så att Slösa framställs som ung, vacker och framgångsrik, medan Spara är glädjelös och förgrämd.

Nya appar för att kontrollera hälsan utvecklas av den geniale uppfinnaren Östberg, Firma Låsar & Tänger. Man kan sålunda få en app som registrerar vaxproduktionen i örat, en annan som följer tånaglarnas tillväxt, och ytterligare en som talar om, ifall man håller på att få hål i tänderna.

Blir hund konstapel?
Polishunden Karolina borde få bli poliskonstapel, när antagningskraven till utbildningen nu har sänkts, hävdar polismästare Bergström. Problemet är att Karolinas tassar inte är lämpade för att sätta kryss i rätt ruta på testet, och det är dessutom osäkert om hunden kan läsa. Men sådana detaljer bör inte hindra en duktig medarbetare från befordran, anser Bergström.

GISKs bandylag förlorade helt oväntat bandyfinalen mot Knisslingepojkarna med hela 0-8. Det glunkas om att matchen var riggad, eftersom lagledaren ”Cnoddas” Nygrens syster är gift med Knisslingepojkarnas lagkapten. En misstänkt busskonversation har uppsnappats!


För mer information kontakta:
Ulf Schöldström, redaktör för Grönköpings Veckoblad
Tel: 08-643 38 46 eller 08-30 83 43
Mobil: 070-535 16 67


Redaktion

Prenumerera
helår, halvår, gåva...

Lösnummer
ÅterförsäljareOm Grönköping och dess invånare.

Grönköpings historia
Vilka bor i Grönköping?
Förkortningar som används i spalterna
Beställ boken Vem är vem i Grönköping?

Transpiranto –Grönköpings världsspråk
Om transpiranto
Transpirantoregister
Transpirantoteket
Beställ transpirantoskiva

Annonser
annonsera i Grönköpings Veckoblad!

Dela med dig av Dina bildskatter!
GV tar gärna emot gamla fotografier som kan komplettera vårt bildarkiv. Ange om Du vill ha tillbaka bilderna efter inscanning
ulf@lindco.se

Pressklipp och texter
GV tar gärna emot pressklipp för spalten Pressgrannar. Även textbidrag är välkomna, dock utan löfte om publicering.
ulf@lindco.se

Länkar
Här hittar Du GV:s länksamling

gronkoping.nu

Grönköpings Veckoblad. Mer kontaktinformation